500 poze   18170 vizite

Schema

Postarea contine schema de tratament la iepuri.
Deoarece crescatorii meseriasi au fost suparati de habarnisti si pe buna dreptate nu mai posteaza prea des si pentru ca inca nu am ajuns la limita rabdarii cu cei care comenteaza aiurea, astazi postez pentru prima si ultima data o schema de tratament preventiv pentru crescatorii de iepuri.Cine o adopta sa aiba succes, cine nu o adopta sa aiba succes, habarnistii care comenteaza vor primi block instant, accept corecturi de la meseriasi, nu le stiu eu pe toate.
Sa incepem:
1.Femelele este bine sa fie vitaminizate inaintea montei macar 5 zile, recomand Promotor.Femela se introduce la mascul, nu invers, nu se tine la mascul mai mult de 10 minute, observarea lor continua e obligatorie, atentie la femele, pot castra masculii.Dupa 1-2-3 acte ale montei femela se introduce in boxa ei, iar dupa 8 zile se face monta control.Daca nu da semne clare de gestatie si anume nu plange cand e la mascul dar nu acepta nici monta, dupa alte 7 zile se face un nou control.
Sub nici o forma nu dam antibiotice femelei gestante, sau coccidiostatice sau deparazitare, risc de avort.Folosim acestea doar daca viata ei e in pericol.
2.Recomand folosirea unui cuib de fatare de 35-40x50-60x50 cat mai intim, ideal sa fie in permanenta accesibil femelei.
3.inaintea fatarii femela sa aiba paie curate, daca face cuib din cele murdare vor aparea viermi si puii pot fi ucisi de miros sau de viermi.
4.Dupa fatare la maximum 24 de ore, daca e cald, la 4 ore, fara ca femela sa vada, fiind distrasa cu un morcov, cuibul se detaseaza si se verifica .Recomand sa se lase maximum 7-10 pui in functie de marimea , varsta femelei, cat lapte a avut anterior, sfarcuri afectate de mamita, etc.Puii se manipuleaza cu manusi din nylon sau chirurgicale pentru a nu i infesta cu bacterii , paraziti de la alti iepuri.
5.puii ies din cuib la 16-24 de zile in functie de cat de satui sunt.Recomand sa va calculati procentul de proteine si fibre din alimentatia iepurilor pentru ca puii mananca ce mananca mama lor, si prea multe fibre cauzeaza blocaje intestinale iremediabile, mortale.
6.La 5 saptamani dam pentru prima data baycox, 0.2 ml pe gura , 2 zile cu o zi pauza intre ele si 0,4 de apa deoarece baycox arde gura si gatul puiului.NU, baycox nu e eficient si nici economic in apa.In apa punem vitamina K3 paralel cu baycox, dar daca dam Promotor putem renunta la K3.
7.Da, Promotor e bun pentru iepurii de orice varsta.
8.la 6 saptamani deparazitam cu Helmizol de 2,5 la suta, 1 ml la 3 kg corp, sau Vermicol, sau Albendazol.
9.NU, nu folosim EVOMEC.
10.dupa 12-13 zile dam din nou deparazitarul.
11.Intarcam puii la 6 saptamani daca avem prea multi, primii intarcati sunt cei pentru sacrificat, intarcam pe parcursul a minimum 2 zile, noaptea stau cu mama, ziua separat,
12.La 8 saptamani intarcam restul puilor pe perioada a minimum 3 zile, femela primeste maximum 50 la suta ratie cereale, fan la discretie, apa max 200 ml.
13.la noua saptamani dam puilor 3 zile Enrofloxacina in apa, 1-1,5 ml la litru plus 2 ml la litru de apa Promotor.Apoi vaccinam Cu Pestorin Mormyx, Mixohemovirovac, Cunipravac.Vaccinul il aducem la temperatura palmei, il facem dupa ceafa sub piele incercand sa nu facem bule sub piele.
14.La 10 saptamani dam 0,2 Baycox iar la 3,1 si 4,1 luni 0.3 baycox dupa schema 1-0-1.
15.Femela mama se introduce la mascul cand are greutatea de la monta anterioara dar nu mai repede de 3 zile de la finalizarea intarcarii.
16.Nu recomand monta intre iepuri proaspat incarcati de antibiotice sau alte chimicale.
17.Pentru a nu avea blocaje intestinale faceti ratie puilor, respectati o, dati le orice e permis dar in cantitati mici, evitati graul pana la 5 luni, puteti folosi bile de tarate de grau cu lapte, apa, promotor.
Succes tuturor si multumesc prietenilor mei de la care am invatat multe, precum si celor care au incredere in ceea ce le recomand.
4A5933D9-B41D-430B-8232-CD3A7F02D857
4A5933D9-B41D-430B-8232-CD3A7F02D857

Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.